Wie is Stijn Duyck?

Osteopaat Waregem / Osteopathie Duyck
  • Master in sportwetenschappen, sporttraining en coaching aan de Universiteit van Gent

  • Osteopaat D.O. Master of Science (Msc) aan de international Academy of Osteopathy, Gent

  • Werkzaam in multidisciplinaire groepspraktijk de Zwaluw te Waregem

  • Werkzaam in osteopathie groepspraktijk osteopathie-vanrengen te Oudenaarde

  • Lid van de beroepsvereniging voor osteopathie in België BVBO

  • Jeugdcoach en jeugdcoördinator bij Koninklijk basketbalclub Waregem

Na mijn opleiding Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen geraakte ik sterk geïnteresseerd in het menselijke lichaam en gezondheid. Na enkele werkjaren besloot ik opnieuw 5 jaar fulltime te gaan studeren aan de International Academy of Osteopathy. Hier kon ik mijn nieuwe passie en kennis over anatomie, pathologie, fysiologie en biomechanica verder ontwikkelen.

 

Na afstuderen, startte ik in twee groepspraktijken.

In de Waregemse groepspraktijk De Zwaluw is er een nauwe samenwerking met huisarts Eva Roelant. De patiënt krijgt hierdoor een snelle multidisciplinaire aanpak. In Oudenaarde is er een nauwe samenwerking met andere osteopaten in de groepspraktijk Osteopathie Van Rengen. Zo blijf ik up-to-date in een ruim denkende medische omgeving.

Ik geef ook graag advies over sportprestaties, trainingsopbouw, blessurepreventie vanuit mijn kennis als master in bewegingswetenschappen. Uiteraard zijn niet-sporters ook welkom in deze praktijk! 

Naast mijn werken in beide groepspraktijken, ben ik erg actief in de basketbalwereld. Als jeugdcoördinator en coach van basket Waregem probeer ik mijn tweede passie basketbal door te geven aan de nieuwe generaties.